header

Steel FM Ab kommer återigen arrangera succén  SteelFMHjälpen. I år har vi som mål att överträffa fjolåret, på alla fronter.

Insamlingskampanjen börjar måndagen den 3 december och avrundas fredagen den 28 december klockan 12:00 då stationens programledare Fredrik Karlström, Andre Karring och Amira Boughdiri går in i “glasburen” på torget i Mariehamn.

Programledarna kommer därefter inte lämna torgscenen förrän efter 84(!) timmar senare när direktsändningen avslutas  den 1 januari 2019.

Upplägget blir det samma som förra året. Nämligen att underhålla, engagera och samla in pengar till ett ändamål där vi konstaterat att det finns ett stort behov. Som förra året vill vi hjälpa personer på hemmaplan som inte har det så bra som de allra flesta av oss.
 

I år riktar vi insatsen på att hjälpa
“ensamma och ekonomiskt utsatta äldre på Åland”.


Vi vill med kampanjen bidra till att de som är ensamma och/eller ekonomiskt utsatta av våra äldre skall erbjudas en hjälpande hand, ett meningsfullt sammanhang och ibland en liten guldkant i livet.

Vi vet att många äldre lever i ensamhet, har svårt att komma hemifrån och lätt blir isolerade mot sin vilja. Många lever på väldigt låga pensioner, vill inte belasta sin kommun och lever en dag i taget istället för att leva alla dagar fullt ut. De äldre i vårt samhälle kräver inte alltid heller sin rätt utan härdar ut istället för att begära hjälp. Det vill vi förändra.
 

Folkhälsan på Åland är den organisation som administrerar och sköter fördelningen av de insamlade medlen samt blir huvudman för insamlingen.

Samma princip som förra året gäller. Nämligen att alla pengar som kommer in via insamlingen går oavkortat till äldre behövande på Åland. Administration och kringkostnader, både hos Folkhälsan och hos oss på Steel FM, finansieras på andra sätt.

Varför Folkhälsan på Åland

  • De har ett starkt förtroende bland de äldre
  • De har jobbat med äldrefrågor under de senaste åren och vet vilka behov som finns
  • De har visat ett äkta genuint engagemang och intresse för SteelFMhjälpen
  • De har lokalavdelningar i alla kommuner på Åland
  • De har en väl fungerande organisation på plats

Insamlingen börjar måndagen den 3 december och avslutas som förra året med att Mariehamns stad inbjuder, till ett gemensamt nyårsfirande med fyrverkerier på torget.

Det här året förlänger vi direktsändningen och börjar redan klockan 12:00 fredagen den 28:de december.
Det blir således den längsta kontinuerliga direktsändning någonsin på Åland, hela 84 timmar nonstop, dygnen runt (64 timmar förra året).

Vill du vara med och hjälpa oss hjälpa?
Ta kontakt.

Silver sponsorer 2018