Björkkö Ab skänker 30 stycken presentkort till SteelFMhjälpen och Folkhälsan på Ålands -Äldreprojekt att fördela till behövande. Presentkortet berättigar till en timmes hjälp med exempelvis ärenden, matlagning, klädvård eller avlastning av närståendevårdare.
Totalt värde över €1000,-

Hair By Julia skänker 13 stycken pensionärsklippningar till SteelFMhjälpen och Folkhälsan på Ålands äldreprojekt. Totalt ett värde på €507,-

På Lucia den 13 december cyklade MKAB:s ”galne” cyklist Janne Bruhn så långt han kunde på  ”Londons gator”.  Det gjorde han  under butikens öppettider mellan 08:30-17:00. 

Han cyklade 249km!!!


Hans lopp kunde följas i Skyltfönstret på Skarpansvägen, i butiken eller LIVE på  SteelFMhjälpens hemsida.

Bland alla de som gissade hur många kilometer han skulle cykla i sin cykelsimulator under arbetsdagen lottades ut följande bland de som gissade närmast:

  • 24” skärm ifrån BENQ,
  • Huawei Bluethooth högtalare,
  • Garmin klockor
  • F-secure Antiviruspaket. 
Här nedan kan du om du någon gång har tråkigt följa hans 8h30 långa lopp i repris :)
Tack Janne för din insats
Här>> kan du läsa I Nyan Åland om hans lopp

28 - 31 December bidrar du som TURFar på Åland  till SteelFMHjälpen
Genom att helt enkelt spela Turf och ta zoner på Åland så ökar summan som skänks till välgörenhet.
För VARJE gång en Åländsk zon tas i spelet under perioden så ges en summa (som ökar desto fler deltagare/givare det blir) till SteelFMHjälpen.

Mer info kommer inom kort men här>> kan du se hur många, och vem, som tagit zoner under perioden: 

Har du ingen att fira jul med i år? Nu har du det. Jullunch på Emmaus Returcafé eller Julbord hos Mariehamns församling. Anmäl dig gärna via respektive telefonnummer.
 Tillsammans blir vi mindre ensamma.

Ålands Björntjänster Ab kommer i samarbete mellan Mariehamns Pensionärsförening & Damkommittén servera ärtsoppa på ekologiska åländska ärter ifrån Överängs på lördagen den 29 december ifrån klockan 16:00 utanför SteelFMhjälpens glasbur på torget.

Ärtsoppan serveras så länge den räcker och den är gratis för alla men de som har möjlighet att ge en frivillig avgift skall veta att alla intäkter går oavkortat till SteelFMhjälpen.
 

Rökeri Kiosken Ab meddelar att de som utlovat kör ett "julsenapsrally" till förmån för SteelFMhjälpen i år igen.

490 stycken glasburkar är redan beställda  och de kommer säljas i kiosken i Strandnäs för €7,- per burk och HELA summan går som fjolåret oavkortat till SteelFMhjälpen. Säljperiod 13/12-31/12
 

Förra året såldes 376 burkar senap i Rökri Kiosken och totalt överlämnades €2444,- till SteelFMhjälpen.

Här är några av de artister som redan tackat JA till att uppträda i vår glasbur på torget under vår 84 timmar långa direktsändningen som vi kör den 28-31 december.

Alla dessa fantastiska artister ställer upp till förmån för vår insamling som går till "ensamma och ekonomiskt utsatta äldre på Åland". Pengar som kommer in under kampanjen går oavkortat till Folkhälsan på Ålands äldrefond. Läsa mer här>>

Vill du som artist, företag, förening eller organisation hjälpa oss hjälpa. Hör av dig så gör vi något riktigt bra tillsammans. 

Mona-Lisa Wasström kom in med de frivilliga avgifterna ifrån nyårsruset. Tack alla löpare för era bidrag och tack Mona-Lisa för att ni hängde på insamlingen det här året.


Den 28 december klockan 13:00 kommer starten för Träningsverket och Christian Ekströms initiativ ske. Då börjar Christian ett spinningpass som kommer pågå 24 timmar.
Vill du hänga på? En timme eller hela tiden? Hör av dig till Christian eller Träningsverket. För mer information se Träningsverkets facebook>> 

Idag klockan 15:00 var SteelFMhjälpens Ambassadör JONA HARJU på Maxinge. Imorgon hittar du honom utanför Mattssons i GODBY från klockan 11:00.
Ta gärna ett snacka med honom, han är makalös. Ge honom också en slant i SteelFMHjälpens insamlingsbössa.

Här>> kan du se talet han höll på Lemlandsskolas julfest.

Sjöströms Bilvård skänker i år 15% av all presentkortsförsäljning till SteelFMhjälpen. Ge bort den perfekta julklappen till någon som bryr sig om sin bil.
Kontakta Sjöströms Bilvård0457 343 00 29 eller via Facebook

Förra året överräckte Centern på Åland över €500,- till SteelFMhjälpen efter att de serverat glögg några timmar utanför glasburen på torget. I år är de tillbaka igen. Tack centern att ni är med och gör skillnad. 

Även i år skänker ProPolish Bilvård 10% av all presentkortsförsäljning till SteelFMhjälpen. Just nu så kan du även vara med i utlottningen av ett presentkort på €200,- om du besöker deras Facebooksida.
Tack Conny för att du hjälper oss hjälpa.

Gör som UlrikaXL-Bygg Simons Bygg & Trä, bidra till SteelFMhjälpen genom en direktinbetalning till Folkhälsan på Ålands äldrefondskonto i Ålandsbanken - FI98 6601 0010 5071 76
Alla företag som skänker mer än €500,- får även ett intyg över sina gjorda inbetalningar som visar att de varit med och gjort skillnad.

Företag som gör inbetalningar kommer, likt förra året,  upp på den här>> sidan. Tack för att ni hjälper oss hjälpa.

Rosenblads Trädgårdsbutik vid västra utfarten och BlomsterTing i Maxinge kommer även i år stödja SteelFmhjälpen bla. med att skänka 10% av ALL  presentkortsförsäljning i december till insamlingen. 

Viking Line och Viking Line Buss bidrar till SteelFMhjälpen genom att ge 5 % av försäljningen av alla våra presentkort som säljs under perioden 30.11-21.12.2018.

Presentkorten säljs endast i Resebutiken på Åland och är den perfekta julklappen till den som gillar resor och upplevelser. 
Köp ett presentkort för en viss summa eller välj en specifik resa.
Kom in till oss på Storagatan 3, så fixar vi klappen!
Ge dina nära och kära fina minnen för livet

Tryck på bilden för att se vilka som deltar. Tryck på bilden för att se vilka som deltar.
Lördagen den 29 december klockan 19:00 ställer över 35 artister och musiker upp med en välgörenhetskonsert i St Görans kyrka i Mariehamn under ledning av Anders Laine.

Mer information om konserten kommer inom kort, men boka in kvällen i din kalender redan nu. Detta vill du inte missa.

WELLNESSkonsulten och Diana Lindström skänker  52 stycken  1 timmes massager (1 /vecka under hela 2019) till SteelFmhjälpen. Detta för att Folkhälsan på Ålands äldreprojekt skall kunna dela ut dessa till äldre som behöver, massage, värme och beröring. Totalt ett värde på ca €3100,- (!)

WELLNESSkonsulten hittar du på,  

Nygatan 7 C, i Mariehamn

Optinova - BYGGER GEMENSKAP -

Gemenskap är viktigt för att må bra och alla vill må gott. Att välkomna nya bekantskaper med olika bakgrund, kultur och erfarenheter är något man kan träna sig på. Det jobbar  Optinova medvetet på varje dag, därför stöder också Optinova SteelFMhjälpen med en inbetalning.

Att träna tillsammans är ett varmt och lättsamt sätt att skapa nya kontakter och bygga entusiasm tillsammans. Det här gänget har precis i dagarna påbörjat träningen inför det tredje året i rad Optinova deltar i ett hinderbanerace likt Tough Viking.
 
Vi vet att det är mörkt och kallt, men gemenskapen och träningen gör det varmt även utomhus! Nu bjuder vi in dig, att hänga med på hinderbaneträning med oss.


Torsdagen den 27 dec kl 16-17

vid Vikingahallens i Jomala.


Varmt välkommen att hjälpa #mågottfabriken och kanske skaffa dig nya tuffa träningsvänner i vintermörkret

Agility.ax samlar medel till SteelFMhjälpen.
Under helgen (15-16 dec) deltar föreningen på Sjökvarteretsmarknad kl 12-14 både lördag och söndag.
OIika hundar kommer visa upp sina färdigheter och möjlighet att åka skrinda efter hund kommer att finns. Det kommer även finnas möjlighet att ge en frivillig ”klappavgift” eller om man bara annars vill ge en donation i sparbössan till SteelFM-hjälpen.

Just nu är det högsäsong på Fina Fisken och just därför väljer de att skänka €0,50,-/besökare under fredag, lördag & söndag (21-23/12) till SteelFMhjälpen. Som du vet går alla medel oavkortat till Folkhälsan på Ålands äldrefondskonto.
Tack Fina Fisken, att ni hjälper oss hjälpa, i år igen.

Ålands Motionsförbund meddelade idag att deras 37:de  upplaga av NYÅRSRUSET kommer arrangeras precis som vanligt klockan 12:30 på nyårsafton. Den frivilliga deltagaravgiften kommer gå till SteelFMhjälpen.
Läs mer här>> 

Emmaus Åland och Emmaus Returcafé kommer genom SteelFMhjälpen donerar 100 stycken lunchkuponger till Folkhälsans äldrefond. Detta för att utsatta äldre personer ska få äta gott och hälsosamt tillsammans med vänner, barn, barnbarn eller någon annan. 
Samtidigt utmanar Emmaus Returcafé alla andra lunchrestauranger på Åland att göra något liknande.
Antar ni utmaningen? 

Vi är så glada att kunna berätta att Jonas Wilén återkommer till vår "glasbur" i år igen. Förra året inbringade hans tavla €1000,- till insamlingen.

Gilla honom gärna på Facebook>>  Det gör vi.
 

Under december månad kommer Pub Stallhagen arrangera fyra spelningar och servera en  2-rättersmiddag till dig som uppskattar bra musik och god mat. En del av all försäljningen kommer gå till SteelFMhjälpen. Spelningarna är som följer:
7 dec - Kitto
8 dec - Perfect Blue Sky
28 dec - O´Really
29. dec - Green Fish
Boka in kvällarna redan nu. Bordsbokningar från klockan 18:00 på Tel. 0457 344 8500