Abstrakt målning av Leila Öhman
Tavlan är målad med Alcohol Ink på ett syntetiskt specialpapper. Alcohol Ink är ett relativt nytt medium som snabbt blivit populärt, speciellt i USA. Det är ett bläck som skapar starka och vibrerande färger. Tavlans totala mått är 40x50 cm.

Leila: 
Jag har målat i hela mitt liv, men de senaste 8 åren har jag satsat mer på mitt konstnärskap genom att både gå kurser på Medis och utanför Åland. Jag tycker om att experimentera och utforska nya tekniker och färger men varvar alltid med mer traditionellt och figurativt målande. Förutom Alcohol Ink jobbar jag mycket i akvarell och akryl. Jag har haft några utställningar här på Åland och 2020 planerar jag åtminstone en utställning där jag kommer att visa fler verk i Alcohol Ink.
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud:
€200

Ålandhotels/Hotell Pommern/Kvarter5 skänker ett Lyxpaket för 2 personer till SteelFMhjälpens auktion, i år igen! 
(Värde ca 450€) Lyxpaketet består av:

 • Boende en natt i superior-dubbelrum på hotell Pommern,
 • bubbel och choklad på rummet,
 • avsmakningsmeny på Kvarter5 med dryck
 • frukost morgonen efter.
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud: €460

Börje Gottberg skänker denna träskulptur  gjord av överbliven ved ifrån Fågelberget.  "Tyngdlyftaren" är början på en serie och höjden är ca 600mm.
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud: : €100

Även en annan av fjolårets attraktivaste erbjudanden återkommer igen. Vad sägs om en semesterupplevelse utöver det vanliga, på hemmaplan. Lägg ditt bud på en resa  för fyra personer att njuta av i maj-juni 2020 till den vackraste skärgården i världen.

I paketet ingår att du tillsammans med tre andra personer får en exklusiv transport med Ålands Sjöräddningssällskap r.f. fantastiska Svante G tryggt, snabbt och säkert till Restaurang Glada Laxen på Bärö.

Där väntar Henrik med en kulinarisk middag och kvällen avslutas sedan med att du kan utforska och uppleva en del av Ålands härligaste skärgård följt av övernattning för alla fyra i två dubbelrum, givetvis ingår frukost. (hemresan fixar du själv med Alfågeln)
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Vinnande bud:
€ 480

Flygfoto Åland vill stöda SteelFMhjälpen genom att skänka en virtuell rundtur bestående av 3 st sammankopplade eller enskilda 360-bilder.

En bild säger 1000 ord, så tänk vad mycket en bild i alla riktningar säger! Det är ett ypperligt sätt för företag (ex. hotell, stugbyar, restauranger, köpmän, mäklare och husförsäljare, museer m.m.) visa upp sin anläggning eller unika miljö som man kan erbjuda till sina kunder! Med en virtuell rundtur på din hemsida får dina kunder eller blivande gäster en bättre uppfattning om vad du har att erbjuda och får en helt annan överblick av det du har att erbjuda dem.

Dessa 360-bilder är lätta att lägga in på din hemsida och innefattar inte några dyra utvecklingskostnader. Det tar inte heller upp något utrymme på dina servrar, och behöver du byta ut en text, bild eller annan info så sköter Flygfoto det åt dig utan att du behöver göra några ändringar på din hemsida.
Ta gärna en titt på demot från Blomstringevägen här ovanför!
Totalt värde: 613 euro (Värdet gäller enbart fotografering på “fasta” Åland)
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Ledande bud : €270

Team Lucky Strike skänker en laxtrollingtur i Ålands hav, med utgång från Mariehamn , med guide för 1-3 personer. Under lämplig dag i perioden maj-juni 2020.

Fullutrustad trollingbåt med all fiskeutrustning, flytvästar, flytoveraller, läsk och vatten finns. Toalett finns ombord. Medtages egen matsäck. "Bästa" perioden för detta fiske är kring 20 maj - 20 juni ca. Värde:640 euro
(budstopp lördag 28 dec kl 1500)

Vinnande bud blev : €650

Avancia kommer börja med virtuell inomhuscykling i februari och bl.a köra något som heter The Trip. Info:  

The Trip är ett instruktörslett pass som handlar om att man cyklar och tittar in i en stor skärm i en virtuell 3D värld. Man cyklar i olika världar i både uppförs- och nedförsbackar och man är så inne i det så man tänker knappt på att man anstränger sig. En mycket stor nyhet detta som få gym i världen erbjuder och vi vill därför skänka detta till er auktion: 

Ett privat instruktörslett The Trip pass på 45 min. Bjud med vänner eller kollegor. Finns 24 st cyklar. Passar perfekt t.ex. som ett företagsjippo eller för ert kompisgäng. 
(värde ca €200)
(budstop tisdag 31 dec kl 15:00)

Vinnande bud: €200

Åland Gallup skänker en huvudfråga i nästa Åland gallup som är i slutet av nästa vecka.
Värde 750€ exl. moms. Den som vinner auktionen får ställa huvudfrågan. Läs mer här>>
(budstopp tisdag 31 dec kl 1500)

Vinnande bud : € 150

Havsvidden Resort erbjuder återigen ett svithus samt ett harmonipaket för två personer .Huset är fullt utrustade för boende året runt. Alla svithus är individuellt inredda med en öppen planlösning, dubbelsäng, soffhörna och pentry, samt badrum med bastu och badkar. Varje Svithus har en rymlig terrass mot havet.

I harmonipaket ingår

 • eftermiddagskaffe mellan 14-16:00 med hembakta godsaker, ost och dryck.
 • På kvällen avnjuter ni en 3-rätters middag som vårt duktig köksteam har komponerat med säsongens primörer.
 • Nästa morgon ingår givetvis frukost
  (värde €480)
  (budstopp tisdag 31 dec kl 1500)
   

Vinnande bud: €550

Rosenblads Trädgårdsbutik på Västra utfarten skänker en Turkisk handgjord lampa (värde €450,-) till SteelFMhjälpens auktion 
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud: : € 300

Testa en TESLA, i tre dygn. Anders Wiklund erbjuder dig att buda på hans fulladdade Tesla och använda den fritt i tre hela dygn. Kör hållbart, utan bensin på grön el och känn framtiden redan idag.
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud : €210

Smedens, i Geta, skänker 10 st handsmidda servettringar med tillhörande handgjord förvaringslåda till SteelFMhjälpen.
(budstopp lördag 28 dec kl 1500)

Vinnande bud: €100

Signerad matchtröja från spelarna som tog Finland till sitt historiska, första slutspel. Här finns autografer av flera storstjärnor som t.ex Norwich-anfallaren Teemu Pukki och Bundesliga målvakten Lukas Hradecky. Tröjan ifråga är donerad av Albin Granlund.
(budstopp lördag 28 dec kl 1500)

Vinnande bud:
€ 401

Galleri Skarpans skänker en tavla av Bo Torgé till Steelfmhjälpen. Storleken påtavalan är 900*1160mm
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud:
€140AB lantbruk bidrar till Steelfmhjälpen med batterigräsklipparen Viking MA 339 plus laddaren AL 101 och batteriet AK 20.
Energin får klipparen av batterierna i Vikings batterisystem COMPACT. Som naturligtvis passar till alla maskiner i COMPACT-serien. Dessutom får du också en Primaloft-jacka från Beretta i denna auktion. Totalvärde 950 euro!
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Vinnande bud: €370
VIking Line Buss skänker en härlig skidupplevelse till Romme Alpin för två personer den 20-22 februari eller den 6-8 mars. I resan ingår:
-Båt- och bussresa
-Dubbelrum på Best Western Gustaf Wasa inkl. frukost
-Liftkort
 Värde 610€
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Vinnande bud: €550

Mariehamns Seglarförening r.f  deltar i årets SteelFMhjälpen-insamling med att de skänker en unik "Säsongsbiljett för en båt", till vår online auktion.
 
Vinnande bud av denna biljett har möjlighet att ha sin båt tryggt i MSF:s gästhamn under hela säsongen 2020, Biljetten är värd ca. €600,- och inkluderar ström under säsongen maj-oktober. Biljetten är unik eftersom att de annars endast säljer biljetter till gästande båtar per dygn.
(budstopp lördag 28 dec kl 1500)

 Vinnande bud:€600

Vill du kalasa i Bollhallas gymnastikhall tillsammans med dina vänner så är det här auktionen för dig!
Barn eller vuxen spelar ingen roll, du och 10-15 andra gäster har möjlighet att utnyttja hallen en lördag från 13-14 eller 14 till 15. Det ingår klassledare som håller i uppvärmning, sen är det fri lek som gäller. Efteråt får ni fortsätta kalasa i konferensrummet med eget fika, dock utan tillgång till kök.
(budstopp lördag 28 dec kl 1500)

Vinnande bud: €75


Tallink Silja bidrar till  SteelFMhjälpens  onlineauktion med en Två-huvudstäders-kryssning (48h) i Deluxe-klass inklusive specialfrukost (Symphony / Serenade). Läs mer om kryssningarna här>>
(Värde ca €750)
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Vinnande bud: €500

Ljugarbänk ifrån FIXTJÄNST, Kan fås obehandlad eller behandlad/målad. Mått: L 123 cm, sitthöjd 47, ryggstöd 80.  Åländskt trä från världens bästa Hammarudda såg.  (värde €150)
(budstop tisdag 31 dec kl 15:00)

Vinnande bud: €200

Sveriges Generalkonsul Claes Hammar bjuder in till en exklusive visning av generalkonsulatet inklusive en tre rättersmiddag med goda viner, champagne till fördrink och avec till kaffet.
Den skicklige svensk-åländske kocken Tim Granesäter har lovat att laga en fin middag enbart av närproducerade råvaror.
Gäller för två personer.
Lägg dit bud på något som annars inte går att köpa.
(budstopp tisdag 31 dec kl 1500)

Vinnande bud: 2 x €550
(€1100)

Smycket med den eviga formen
De fem böjarna i Guldvivas signatursmycke Blomman bildar en form som kanske alltid har funnits. Barn ritar den, man ristar den i sanden med en pinne. Blomman är en symbol för det enkla och självklara – så som livet ska vara. Kanske är det därför så många älskar den.

Guldviva skänker en komplett Blomman Exklusiv serie, innehållande Blomman Festcollier exklusive, Blomman armband exklusive, Blomman ring samt Blomman örhänge till SteelFMhjälpen. Samtliga smycken tillverkade i 925 sterling silver, där materialet är inköpt från ålänningar och återvunnet
Totalt värde: 978 €
(budstopp tisdag 31 dec kl 1500)

Vinnande bud: €650

Ålands VVS Kylcenter AB skänker en miljövänlig klippare från Stiga i år igen!
Klipparen är enav de mest kraftfulla batteridrivna gräsklipparna på marknaden! (Värde: €710) Läs mer om klipparen här>>
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud: €520

Handgjorda utemöbler ifrån den åländska skogen. Alandia Limfog Ab i Mörby, skänker en utomhus gungbar däcksstol med fotpall och sidobord tillverkade efter gamla principer.
Armstöden är något förstorade så att man lätt kan placera t.ex. tallrikar eller glas på dem och naturligtvis är alla skruvar och bultar rostfria.
(budstopp söndag 29 dec kl 1500)

Vinnande bud: €250

Tradeit.ax skänker en altandörren med Alu tröskel till SteelFMhjälpen. Dörren är:
970mm Bred  - 2070mm Hög
3 glas fönster.
Spröjs inne mellan termoglaset! (på detta sätt är dom aldrig ivägen vid tvätt).
Höger hängd sett inifrån.
Handtag enbart på insidan.
Montering ingår ej. Läs mer om dörren här>>
Värde €850
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Vinnande Bud: €300

Viking Line skänker följande till SteelFMhjälpen:
Lyxkryssning med Viking Grace (Mar-Åbo-Sto-Mar) Start kl. 14.10 i Mariehamn och retur nästa dag kl. 14.25 i Mariehamn.
I den lyxiga dygnskryssning  ingår:
-          Premiumhytt med dubbelsäng
-          spainträde för två personer
-          3-rätters middag inklusive måltidsdryck i à la carte-restaurang Oscar
-          Premiumfrukost med ett glas bubbel.
-          Och en liten överraskning! 
 Ombord väntar ett dygn fyllt av matupplevelser, underhållning, shopping i Östersjöns största taxfreeavdelning och en unik spa- och wellnessavdelning med olika bastur, jacuzzi, och en svalkande snögrotta. (Värde: ca €600)
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Vinnande bud: €450

Kaspars Repelis på REP  VVS Ab donerar en Daikin SENSIRA 25 luft-luftvärmepump inklusive installation till SteelFMHjälpen.

IInstallationskit ingår med arbetsbrytare, väggkonsoler, kylrör och ca 5 meter elkablar.
Installationen ingår också på fasta Åland men budgivaren ordnar el fram till värmepumpens arbetsbrytare. Värde över €1800
(budstopp måndag dec kl 1500)

Vinnande Bud: 1500

Succén är tillbaka, för tredje året i rad.. En av de "hetaste" objekten i vår onlineauktion förra året var att du kunde få Ålands egen kändiskock MICKE BJÖRKLUND ifrån Smakbyn hem till dig (på fasta Åland) och tillaga en tre rätters middag för sex personer.  
Vinnande bud 2017 -  € 980,-
Vinnande bud 2018 - € 850
(budstopp måndag 30 dec kl 1500)

Vinnande bud:
€ 870

Rockoff festivalen skänker ett VIP-paket till SteelFMhjälpens onlineauktion. Paketet innehåller dagsbiljetter samt trerättersmeny på restaurangläktaren till FYRA (4) personer 18 juli 2020 när Atomic Swing och Estraden spelar på stora scenen.
(dryck ingår inte)

Festivalpasset till Rockoff 2020 finns till försäljning på Select Mariehamn öppet 24h eller online här>>
- Den perfekta julklappen
- Specialpris €90 tom 31 december. (ord.pris €99)
(Värde €396,-)
(budstopp lördag 28 dec kl 1500)

Vinnande bud: €400

För tredje året i rad ställer vår favoritkonstnär Jonas Wilen upp skapar en tavla under vår direktsändning. Notera alla detaljer, djupet, tanken och finesserna. Tavlan kan bli din, om du vinner budet! Bjud ordentligt om du vill ha ett stycke nutidshistoria. Den här tavlan är unik på så många sätt att orden inte räcker till.

Det här blir det sista objektet som går under klubban efter klockan 15:00 tisdag 31 dec.

Vinnande bud: €1250

M/S Sefyr skänker en unik båtutflykt till Märkets fyr mitt ute i Ålands hav, med utgång från Käringsunds gästhamn. Turen gäller för max 6 personer, inklusive guidning runt fyren, under perioden maj-juni 2020. Värde ca 420€.
(budstop tisdag 31 dec kl 15:00)

Vinnande bud: €400

Samla företaget, föreningen eller kompisgänget (upp till 50 personer) och åk med en privat buss med chaufför från Williams Buss till Stockholm över en dag.
Bussen blir er, en valfri dag under år 2020.
Givetvis sker båtresorna med Eckerö Linjen och om så önskas kan Eckerö Linjen hjälpa till med förslag på aktiviteter/program. (Värde ca €1000,-)
(budstopp tisdag 31 dec kl 1500)

Vinnande bud: €750

Calle & Co, Värmekällan skänker en demoeldad Spartherm kamininsats. Fulla garantier. Ett utomordentligt bra erbjudande. Spartherm, ett tyskt företag som tillverkar exklusiva premiumeldstäder borgar för god funktion och lång livslängd. Bilderna visar exempel på hur den färdiga eldstaden kan se ut, det som man bjuder i auktionen på är själva ”hjärtat”, kaminen som man eldar i.
 
Om man vill ha tips och inspiration kan man med fördel kolla på Spartherm hemsida>>.  
Den har en hög lucka med hissfunktion, alltså ingen lucka / dörr som svängs ut, exklusivt och praktiskt. Den skjuts rakt upp i den omramning som byggs runt kaminen. Priset på kamininsatsen är strax över 4700 € inklusive frakter till Åland. Den som köper insatsen kan hämta den i månadsskiftet januari-februari. 

Omramningen och skorsten tillkommer efter behov. Kostnad utifrån vad som behövs.  
Calle & Co står till tjänst med installation och leverans av nödvändiga tillbehör om köparen önskar. (Värde ca €5000)
Ring Calle och fråga om du vill veta mer, 
0457 34 55 635
(budstop tisdag 31 dec kl 15:00)

Vinnande bud: €1600