Vill du ta ett initiativ för att bekämpa psykisk ohälsa på Åland? 

Alla intiativ som tas läggs upp här och vi hjälper gärna att sprida budskapet och just ditt intiativ. Initiativen skall ha som mål att samla in pengar till SteelFmhjälpens utvalda organisation som år 2020 är Klubbhuset Pelaren. Vill du veta mer om hur du tar ett initiativ och gör en insamling som bekämpar psykisk ohälsa? Ta kontakt med oss! Vår kontaktuppgifter finns under fliken "Start>Om Oss"

KÖP & SÄLJ

GOES SH20

I år kommer du igen att kunna sälja dina prylar du inte längre behöver genom Ålands köp och sälj (Facebook). Lägg upp ditt objekt i albumet med SteelFMhjälpen logan, sätt ett pris, eller låt folk buda. All försäljning, kontakt, hämtning, leverans och dialog, sker mellan säljaren och köparen. Priset på varan som säljs bör skänkas till SteelFMhjälpen. Tack för att ni hjälper oss hjälpa!


IF FRAM CHALLENGE

IF Fram utmanar tre åländska lag i innebandy under vintern; VÅSC (12 december), PRO 09 (egentligen 9 januari, matchen flyttas fram) och Hammarlands IK (5 december). Utmanarna samlar gemensamt poäng och målskillnad mot IF Fram under matcherna. Sponsorer och enskilda personer har möjlighet att betala en summa under matchernas gång. Matcherna kommer att streamas från Baltichallen! Alla insamlade medel tillfaller SteelFMhjälpen.

NYÅRSRUSET

Nyårsruset arrangeras alltid på nyårsafton och så även i år! Men på grund av rådande omständigheter med Corona-viruset kommer loppet i år att genomföras virtuellt - ni har hela nyårsafton på er att genomföra loppet på valfri plats och tid, det finns alltså ingen utmärkt bana. Loppet är gratis, men Motionsförbundet har ett samarbete även detta år med SteelFmhjälpen och deltagarna kan betala in en frivillig startavgift som går till att bekämpa psykisk ohälsa. 

GÅ FÖR PSYKISK OHÄLSA

Klubbhuset Pelaren utmanar alla företag att under december utmana sina anställda att promenera! Arbetsgivaren skall skänka minst 50 cent per kilometer som de anställda promenerar till insamlingen! "Gå för psykisk ohälsa" avslutas den 30 december där man som privatperson uppmanas att skänka 1  € per kilometer man går. Går du 10 km får du dessutom en kaffebiljett till Pelaren!

OPTNIOVA

OPTINOVA DELADE UT ANSIKTSMASKER

Optinova och Optinovas maskot Nova delade ut ansiktsmasker av högsta kvalité till förmån för SteelFMhjälpen. Vi tackar ödmjukast för detta initiativ!

INSAMLING HOS
E-MEAL

Nu kan du vara med och bidra till SteelfmHjälpen som privatperson och företag via E-Meal. Vill du som företag ha mer synlighet medan du gör något gott för samhället? De som bidrar med 250 € genom "Bidra som företag" på E-meals hemsida kommer få synlighet med 1 slide högst uppe på hemsida och i appen E-Meal med CTA länk till er hemsida samt delning på sociala medier om ert generösa bidrag. För att bidra, besök www.emeal.ax!

RAKETFÖRSÄLJNING

Vår granne Elvaruhuset skänker 20% av sina försäljningsintäkter på raketer (den 30 och 31 december) till SteelFmhjälpens insamling. Så passa på att köpa dina raketer inför årets nyårsfirande hos Elvaruhuset, så är du samtidigt med och hjälper oss bekämpa psykisk ohälsa på Åland!


 

DROP-IN HOS THIS LOVE TATTOO

Den 30 december från kl 12:00 och framåt  bjöd Björn från This Love Tattoo på Drop-In mottagning hela dagen i förmån till SteelFMhjälpens insamling. Förhoppningsvis kan vi presentera hur mycket initiativet inbringade inom kort!


DÄCKBYTE FÖR PSKISK OHÄLSA

Michael Salin var ute i god tid med ett jättefint initiativ där han bytte till vinterdäck på bilar för en valfri summa. Hela 260 € samlade Michael in och det är en summa som går direkt till vår insamling! Tusen tusen tack!

STEELFM LUSSAR

Personalen på SteelFm spred sitt ljus till ett flertal olika företag under december månad för att samla ihop pengar till SteelFmhjälpen och Klubbhuset Pelaren. Med ljuv sång samlade vi totalt in 600(!!) € som går direkt till Klubbhuset Pelarens kamp mot psykisk ohälsa.

ÅL STARS

Den 21 november äntrade Ål Stars Alandicas stora scen för en kväll. Överskottet från ÅL Stars blev ca. 1700 € och gick  till SteelFMhjälpens insamling för Klubbhuset Pelaren.

JANNE TRAMPAR

Janne Bruhn från MkAb trampar på sin träningscykel i 24 timmar i förmån för Klubbhuset Pelaren! Mellan den 30-31 december, så länge som vår maratonsändning håller på. Avancia, MkAb och Träningsverket betalar 0,50 cent/kilometer som Janne cyklar och vi hoppas att han hinner cykla kring 600-770 kilometer på dessa timmar! 

SENAPSFÖRSÄLJNING
HOS RÖKKA

Rökerikiosken har i år igen tillverkat senap och sålt under en tidsperiod i december 2020. Detta år blev det ett nytt rekord och de samlade in 6013 € till Klubbhuset Pelaren! Wow!

DSC_1906

STEELFMS
KALENDER 2021

Programledarna på SteelFM hade inför 2020års SteelFmhjälpen fotograferat och designat ihop en egen kalender med fokus på psykisk ohälsa, kalenderns fansn i endast 100 exemplar! Alla såldes till en valfri summa (minst 15 €) och alla medel gick direkt till insamlingen.

PRESENTKORTS-
FÖRSÄLJNING

ProPolish skänkte 10 % av totalsumman på sina sålda presentkort under en period i december till SteelFmhjälpens insamling för Klubbhuset Pelaren. Tack Conny för ditt initiatv!

JACOB TATUERAR SIG

I förmån till SteelFmhjälpens insamling tatuerade sig SteelFms otatuerade programledare Jacob hos Björn på This Love Tattoo. Vi vet inte exakt hur mycket pengar initiativet inbringade, men det var tillräckligt mycket för att Jacob skulle gå med på denna tokiga idé!


TOMTEHOPPET

Människans bästa vän bidrog även i år till SteelFMhjälpen. Agility.ax ordnade traditionsenligt Tomtehoppet den 15 december och intäkterna gavs till SteelFMhjälpens insamling till Klubbhuset Pelaren.